….Nog 70 dagen. Het aftellen naar de start van deze ruige mountainbikerace is reeds enkele weken bezig. De Belgische winter stak maximaal stokken in de wielen. Eindejaarsfeesten zijn goed en wel opgeborgen. Nu staat elk vrij uurtje tussen de job en het gezin in functie van de Cape. Afwisselend, of tegelijk komen kracht, uithouding en techniek aan bod. Hierbij krijgen we de volledige steun van onze spitsbroeders van TTHZ.

Enkele dagen geleden heeft Paul Franssens, onze lijfarts, wat bloed genomen, om de noden wat aan te vullen en ons van de nodige vaccinatie’s te voorzien. Zelf is hij een fervent mountainbiker, en komt helemaal in sfeer bij het zien van videobeelden op You Tube. Het is al snel duidelijk, dat vochtverlies in die “busch-field” een gemene vijand zal worden, waartegen Paul ons zal moeten wapenen .Dit is ons ook medegedeeld door Katja Vancauwenberg uit Leuven, die de Cape Epic vorig jaar tot een goed einde bracht.

Koen, bedreven met de computer, heeft inmiddels alle reisformaliteiten voor ons, en onze dierbare fietsen, in goede banen geleid.Tijdens de week traint eenieder noodgedwongen op zichzelf. Tijdens het weekend zoeken we elkaar op, om de teamspirit aan te scherpen. Immers, de Cape Epic rijd je niet alleen, je teammaat bepaalt zoveel als jezelf het resultaat. Onze teamgeest wordt nog bekrachtigd door onze identieke outfit, dit door de steun van Hans Vandeven, de peetvader van de “eneco 24 hours cycling”.

Hopelijk verloopt onze voorbereiding verder zonder kwetsuren of ziekte.

We houden je op de hoogte

Cape Epic website