Beste vrienden,

Sedert ons vorig verslag zijn we inmiddels weer heel wat trainingsuurtjes verder. Morgen zijn we exact 21 dagen van de start verwijderd.Sinds we aan de organisatie al onze medische info,trainingsuren,technische details van onze fietsen moesten doorgeven,alsook afstand van aansprakelijkheid moesten aftekenen,gonst de Epic dagelijks door ons hoofd. Zelfs een short-ski kon de fiets niet wegbannen.Na 2 dagen ruilde ik de ski’s voor een mountainbike. Doch de Oostenrijkse tunnels trotseren op mountain-bike is beangstigend.

Op het thuisfront probeert Koen vooral accent te leggen op kilometers,uithouding. Onze fietsen zijn inmiddels binnen voor vervanging van belangrijke attributen;tandwielen,ketting,aangepaste banden…zelfs schokdempers.Ghislain zal contact opnemen met Roel Paulissen. Nu proberen we toch enkele keren,op de baan,de langste afstand van de Cape(140km.) in de benen te krijgen.2 Grote vijanden blijven van de partij:de Belgische winter en ….de vrije tijd.Vorige week trotserende we vooral de regen….toch 100km.Zondag een pittig tochtje met de club,waar Gert met zijn power op ontzaglijke wijze de wind trotseerde….zijn uitlaat leek hersteld. Met Ronald breiden we er nog een stukje aan langs het kanaal…richting Genk.Terugkeren naar Zolder tegen forse wind was zondermeer de reinste horror….Daar word je hard en sterk van ,zegt de meester …fuck you.

Deze week zette Koen 2 tochten van om en bij 125 km. op het menu…richting Holland…Stein.Donderdag vergezelde Jan Castro ons voor een stuk. ondanks de strakke wind probeerden we de teller boven de 30km/h te houden.

Vandaag waren we met zijn zessen.Gert(met alles op en aan),Siegfried met veel goesting en zijn trouwe vriend Moses,2 stevige maten uit de ploeg Swerts…en de epic-boys.De bitsige koude(2 gr.) gooide veel roet in het eten.In rekem brak mijn ketting.In het bijzijn van mijn fietsmaten stelde een locale fietsenmaker,dat dit enkel wegggelegd was voor krachtpatsers als Boonen….en .Ik kwam als het ware van de grond.Die droom werd al gauw aan diggelen geslaan op enkele nerveuse klimmetjes rond Maastricht.Na een volgende lekke band,meldde Koen enige tijdnood,waardoor onze tocht ontaarde in een ware tijdrit….33 kruis over zowat 125 km..

Morgen nog eens kort overleg met de ploegarts.hier staat het vochtbeleid steeds centraal..

Keep in touch