Oei, plots komt het vertrek wel heel dicht bij: nog slechts twee fatsoenlijke trainingsweken scheiden ons van de incheckbalie naar Afrika: woensdagavond 23 maart worden we om kwart voor zeven verwacht in Zaventem voor een vlucht naar Heathrow vanwaar we rechtstreeks vliegen op Cape Town. Verwachte aankomst: donderdag rond de middag. De dagen tot de proloog op zondag dienen om wat te acclimatiseren. Ook plant de organisatie vooraf nog een uitstapje (met de MTB of wat dacht u ?) naar Kaap de Goede Hoop.

Stilaan worden we toch een beetje nerveus: we vragen ons af of we wel voldoende getraind hebben. Jo dient zich begrijpelijk te schikken naar wachtdiensten, spoedoproepen,… zodat geplande trainingstochten regelmatig met vertraging starten of abrupt ingekort moeten worden (om nog maar te zwijgen van kettingbreuken !). Gelukkig trekken we ons niets aan van koude of regen en mede door de steun van onze TTHZ-ploegmakkers en andere fietsfanaten houden we het moreel hoog…

Nu het vertrek nadert, hebben we het rittenschema van de Cape al eens wat beter bekeken: Het venijn lijkt zich te situeren in de staart: na de langste rit op vrijdag over 143 km en 2300 hoogtemeters, worden we zaterdag opnieuw de busch ingejaagd voor een rit van 128 km en 2700 hoogtemeters. Goed doseren van krachten, aanvullen van vochten, recuperatie,… worden cruciaal…

We ‘ll keep you posted !