Beste vrienden,

Nog 14 luttele dagen scheiden ons van de start van de Cape.Ghislain ,onze fietsdokter,werkt verwoed aan onze fietsen,zoals hij dat destijds deed met Roel.Koen kreeg zodoende al enkele telefoontjes ,waarbij Ghislain toch wat meer sleet vaststelde,dan verwacht:gescheurde velg,ingelopen schokdemper….Koen zal er bijna een nieuw vehikel aan overhouden……en de mijne volgt nog.

Enfin,we hebben dus onze laatste km’s op koersfiets doorgebracht.Donderdag liet de Belgische winter zijn laatste souvenirkes achter:wind ,koude spieren….toch 100km afgezwoegd.Gisteren eindelijk wat hogere temperatuurtjes en ….droog.

4 Enthousiastelingen van TTHZ staren om 10h…richting Holland om nog eens 150 km. af te werken. In Genk reeds kon ik ei zo na een nieuwe “capebroeder” gaan zoeken.Een vrachtwagenchauffeur kon zijn beest nog net stil krijgen,om de onervaren coureur te sparen,die gewoon naar rechts keek,…en ik maar roepen.dan ging het vlot tot net voorbij Stein.Tijd voor mij om mijn middagmaal boven te halen,een reuze speculoos.Met 1 hand vol voedsel moest ik evenwel een forse afdaling met bocht trotseren…dus enkel met achterrem…kiezen dus:ofwel zulke lekkere koek weggooien,ofwel de ballustrade in…beenbreuk….Koen keek acherom en dacht:hij haalt het….hij haalt het niet …toch wel….neen met zo een kluns reis ik niet af..maar mijn engelbewaarder deed het.eens in Canne koos onze Siegfried ,beresterk,om zich op enkele bijkomende hellingen alleen af te beulen….het seizoen is nog lang.Erik moest tegen 14h op de volleyball zijn,hetgeen meestal een welgekomen excuus is,maar nu…In Genk haden we nog 20 min. voor 20 km.Dus Koen besliste tot een tijdrit langs het kanaal(na meer dan 100km.).Met dank zij de enorme inzet van onze Erik konden we hem met een luttel retard aan de brug van Stokrooie droppen.Of zijn kinderen veel aan hem gehad hebben ,weet ik niet,ze hebben toch gewonnen.

Vandaag met een grote bezetting met TTHZ naar Scherpenheuvel.Met zo een groep voel je de wind wat minder.aan de koffie keerden Erik en Siegfried vroeger terug.De Volley-ball kwam hem nu wat beter uit.Aan de epiloog had Gert weerom de stal geroken en pakte met P.K.’s uit.Langs het kanaal nog maar eens een tijdrit tegen wind tot Hasselt.Vooral Patrick Vanwelk. had nog frisse benen,en sleeurde zijn wit paard in de race….zonder helm!!!Patrick Vanoppen gooide al zijn hebben en houden in de ring…stale wil…gestopt met de sigaarkes…die komt er.En de Jan Castro..stevig…steviger dan de andere Iron Man…..

Zo jongens.Koen heeft beloofd,dat de zware trainingen erop zitten.volgende week onze mountain bikes uittesten..terug dat gevoel krijgen.

ook nog bij onze Andre Di Angeli binnenlopen voor wat attributen..en een rijp voedingsadvies .

We houden je op de hoogte