Beste vrienden,

Volgende zondag hebben we reeds de eerste tijdrit op “tafelberg” achter de kiezen.Dit weeken hebben we onze “nieuw uitgedoste”mountainbikes volledig uitgetest.

Donderdag reeds nam Dr. Paul ons mee voor een prachtig tochtje door het prachtige Limburg,richting Heppen.Een ideaal moment om onze bikes te roderen,doch die konden duidelijk meer aan.

Gisteren ,zaterdag,vatte Koen het idee op om een uithoudingstest te doen in het “koningkrijk van de Ronde van Vlaanderen”:de tourtocht van Gaveren.Ja,effe 130 km met de auto,doch …de moeite.Single tracks tussen weiden..de bitsige klimmetjes op kasseien.85 km ,waarbij we menige welbespraakte Vlaming met huid en haar verorberden.

Vandaag meer het echte technische werk:een tourtocht van 45 km. rond Luik:Sart Tillemans.Ondanks droog weer,en koude kwamen we daar terecht in een waar glibberig en slijkerig parcours.doorheen prachtige bossen sleepten we ons door 1100 hoogtemeters.Koen had uitstekende benen,voor mij was het bijten,en glijden. Sommige trajecten waren gewoon”unbikable”.Het materiaal was onherkenbaar door het slijk.We hebben onze fietsen moeten afspuiten in een “Car Wash”…..Leve de droge zomer in Africa.

Dit weekend hadden we ook een gezellige avond met Dr. Dirk Vanderhoydonck en zijn Zuid-Africaanse echtgenote,Nicky.Hijzelf,rasechte zoldenaar van origine en ook biker,was 20 jaar arts in Zuid Africa,en kon ons vele tips geven over het klimaat,de wielersport,de mensen,de taal en de politiek aldaar.Ja,in Africa overleef je het best,als je een beetje Africaan wordt.

Jongens,ik moet mijn bed in…als ik volgende week Koen wil volgen….Dinsdag hopen we je nog een foto door te mailen in ons fietsplunje,met onze sponsor Hans,de peetvader van de “endurance races in Zolder,Zandfoort..”En wat is de Cape anders,als een endurance race bij uitstek. Woensdagavond verlaten we de Belgische bodem..

Keep in touch,hopelijk Alife and Kicking